Вопрос:

7. Eton is the oldest boarding school in Great Britain. 8. In our time, girls are allowed to enter Eton College. 9. Eton College was established to educate the children from the wealthiest British families. 10. The Eton uniform is sold only in one shop on the territory of the college. 11. Many famous people have taken part in the work of the student societies. 12. It is easy to identify Poppers in a crowd of students due to their clothes. 13. The official colour of Eton College is white.

Ответ:

Задание


Определите, какие из утверждений 7-13 соответствуют содержанию текста (1 — True), какие не соответствуют (2 — False) и о чём в тексте не сказано (3 — Not stated).



Анализ текста и утверждений



  • 7. Eton is the oldest boarding school in Great Britain.


В тексте сказано: «It is the legendary Eton College. It is one of England's largest independent schools and one of the highest in prestige». Однако, нет информации, является ли Eton самой старой школой в Великобритании.


Ответ: 3 (Not stated)



  • 8. In our time, girls are allowed to enter Eton College.


В тексте сказано: «Eton is also one of the four remaining boys' schools. so there's no opportunity for a girl to study there.». Это противоречит утверждению.


Ответ: 2 (False)



  • 9. Eton College was established to educate the children from the wealthiest British families.


В тексте сказано: «Eton students traditionally come from England's wealthiest and most prestigious families». Это соответствует утверждению.


Ответ: 1 (True)



  • 10. The Eton uniform is sold only in one shop on the territory of the college.


В тексте нет информации о том, где продается форма Eton.


Ответ: 3 (Not stated)



  • 11. Many famous people have taken part in the work of the student societies.


В тексте сказано: «Among past guest speakers were composer Andrew Lloyd Webber, writer J. K. Rowling, designer Vivienne Westwood, and actor Ralph Fiennes.» Это соответствует утверждению.


Ответ: 1 (True)



  • 12. It is easy to identify Poppers in a crowd of students due to their clothes.


В тексте сказано: «One of the oldest and most influential Eton societies is called the Pop.» и «Prince William, when he was a Popper, wore a waistcoat designed like the British national flag. The style immediately became popular.» Из этого можно сделать вывод, что их легко идентифицировать.


Ответ: 1 (True)



  • 13. The official colour of Eton College is white.


В тексте сказано: «Irrespective of this, the official colour of the college is the so-called 'Eton blue'». Это противоречит утверждению.


Ответ: 2 (False)

Подать жалобу Правообладателю