1. Factories/Oceans must use special filters.
Ответ: Factories
2. His big brother improved/rescued him from the fire.
Ответ: rescued
3. Do you recycle/drop paper and glass?
Ответ: recycle
4. The destruction of tropical oceans/rainforests has killed a large number of animals and plants.
Ответ: rainforests
5. Fishing nets/baskets are very dangerous for dolphins, seals and turtles.
Ответ: nets
6. Please don't drop chemicals/litter on the streets!
Ответ: litter
7. The police/fire brigade haven't put out the fire yet.
Ответ: fire
8. They have poured/thrown rubbish into the river.
Ответ: thrown